Armbånd og myg er måske ikke to ting, du umiddelbart forbinder med hinanden eller kan se en sammenhænd i. Men ikke desto mindre er myggearmbånd noget, der eksisterer. Myggearmbånd er et produkt, der er lavet til at holde myg væk, så du undgår myggestik. Derudover holder myggearmbånd også andre insekter væk.

Vi anbefaler Bug Soother til at UNDGÅ myggestik og 3I til at lindre, hvis uheldet er ude.

Dit myggearmbånd skal sættes på dit håndled eller din ankel, og er lavet for at du ikke skal bruge andre midler mod myg, som for eksempel myggebalsam. Og hvad er det så, der gør, at et myggearmbånd kan holde myggene væk fra dig? Det er det materiale, armbåndet er lavet af. Armbåndet består af tynd gummi, og ovenpå det er det belagt med en naturlig essens af forskellige dufte, myggene – og de andre insekter – ikke bryder sig om, og dermed holder de sig væk, når du har dit myggearmbånd på. Armbåndene er lavet i et hudvenligt materiale, så det skal du heller ikke bekymre dig om. Dit myggearmbånd er justerbart i størrelsen, så derfor kan det passes af både børn og voksne. Og hvis du befinder dig et sted, hvor der er særligt mange myg, kan du tage flere myggearmbånd på på samme tid. Dog skal man være opmærksom på, at myggearmbånd ikke bør anvendes af folk, der er allergiske overfor kosmetik.

Dit myggearmbånd indeholder de olier, som skræmmer myggene væk, og de olier varer ikke ved. Et myggearmbånd holder omkring en uges tid, hvorefter det skal udskiftes. Derfor bliver myggearmbånd oftest solgt i pakker med flere styks i, men en anden mulighed er også at købe et myggearmbånd med refil, således at du kan udskifte selve det stykke, der indeholder duftene, og dermed holder det i længere tid igen. Med et myggearmbånd er det bare at tage armbåndet på, og lade armbåndet gøre sit arbejde, så du ikke skal spekulere på, om der er myg i nærheden af dig hele tiden og om de stikker dig.

 myggearmbånd

Der er selvfølgelig også andre muligheder for at holde myggene på afstand og undgå de små stik. For eksempel kan du bruge myggespray eller myggelys, som er lys, du tænder, og herefter udskiller de nogle dufte, i stil med duftene på dit myggearmbånd, og det er som sagt dufte, der skræmmer myggene væk, så de holder sig på afstand. Noget andet, du kan gøre, for at du undgår myggestik, er at bruge myggebalsam, som du smører ud på kroppen. Myggebalsam indeholder de samme slags dufte, som der er i myggearmbånd og i myggelys, som altså igen holder myggene på afstand. Endnu en mulighed er at sove med myggenet. Det kan enten sættes for vinduet, så myggene ikke kommer ind i dit soveværelse, eller det du kan få et, der hænger fra loftet og nedover din seng, sådan at du er dækket. Det kan også være, du skal overnatte i naturen og skal sove i telt, og her kan du også få myggenet, der er lavet til netop det formål.

Der er i hvert fald masser af muligheder for at minimere chancen for at få myggestik, om end de kan være svære at undgå 100 procent. Det handler om at tage nogle forholdsregler og følge dem, så man i hvert fald har mindre risiko for at blive stukket. Og skulle det være sket, at du er blevet stukket, så er der heldigvis også noget at gøre her for at afhjælpe kløen. Det kan for eksempel være at bruge en creme eller en stift, der er lavet til netop det formål at mindske din kløe.