Myggebalsam er for dig, der gerne vil undgå kløe. Myggebalsam er for dig, der vil undgå stik. Kort sagt: Myggebalsam er for dig, der gerne vil undgå at blive stukket af myg.

Vi anbefaler Bug Soother til at UNDGÅ myggestik og 3I til at lindre, hvis uheldet er ude.

Og hvad er så myggebalsam? Myggebalsam er en slags creme, man smører på sig, for at undgå myggestik, som desværre bare ikke er til at komme udenom i det danske sommervejr – og heller ikke selvom du tager til udlandet, kan du slippe for dem. Myg er en uundgåelig del af sommeren, og derfor er det med at tage alle midler i brug for at slippe for at blive bidt af dem og havne i en konstant kløen.

myggebalsam

Myggebalsam kan både laves selv, og det kan købes. Hvis du ønsker at lave myggebalsam selv, kan man flere steder på nettet finde opskrifter til netop dette. Fordelen ved at lave myggebalsam selv er, at du ved præcis, hvad der er i, og hvis du lider af eventuelle allergier, kan du altså nemmere have et overblik over, om du kan tåle netop den myggebalsam. Du kan også købe myggebalsam, og her kan du vælge mellem to forskellige slags: En naturlig myggebalsam og en syntetisk myggebalsam. De syntetiske myggebalsam er som oftest de mest effektive mod myggene, og de kan derfor anbefales, hvis man har meget nemt ved at få myggestik, hvis man befinder sig i områder med mange myg, hvis det er en varm sommer og har meget regn,  eller hvis man er meget udenfor i naturen. Derudover holder den syntetiske myggebalsam også længere end den naturlige. Grunden til, at den syntetiske holder længere end den naturlige, er, at den syntetiske direkte er udviklet til at skræmme myg væk, hvorimod den naturlige i stedet indeholder æteriske olier, som kommer fra planter, der har en naturlig myggeafvisende effekt.

Hvis man skal til udlandet, anbefales det heller ikke at man har lavet sin egen myggebalsam, og det er vigtigt at være ekstra opmærksom og påpasselig, hvis man rejser et sted hen, hvor der er mange myg – det er for eksempel steder som de nordlige dele af Sverige eller Norge, og mange steder syd for Ækvator. Derudover skal man også være ekstra opmærksom, hvis man rejser til områder, hvor der er risiko for malaria – det er for eksempel Afrika. Og sidst men ikke mindst skal man være ekstra påpasselig og opmærksom, hvis man rejser til steder, hvor der er risiko for andre sygdomme, der bliver overført af myg. Det er for eksempel sygdomme som dengue feber, vestnil feber og andre.

Og selvom man blot opholder sig i Danmark, der ikke har farlige myg, er det stadig træls af blive stukket og ende med myggestik. Og myggesæsonen i Danmark kan også være hård. Heldigvis er der ikke myg hele året: Sæsonen for myg begynder i foråret, og så er den værst i sommermånederne, inden den slutter i efteråret.

Uanset om du vælger at lave din myggebalsam selv eller købe den, så er det et must, når myggene sætter ind. Hvis du vælger at købe den, så forhandles myggebalsam flere steder – både i supermarkeder, helsekostforretninger, Matas og på nettet er det muligt at købe. Det er godt altid at have med i tasken, uanset hvor man er. På den måde er man altid forberedt og kan smøre sig ind, inden man bliver stukket af myg. Så er det nemmere at slappe af og ikke tænke over, om man kan være i fred for de små, stikkende insekter. Du kan også købe en billig myggespray, som kan være mere rar at bære, hvis du er et varmt sted og ikke vil smøre balsam over, fx hele din overkrop. Selv den bedste myggespray, holder ikke mygge så langt væk at du slipper for lyden af summen. Så køb også et myggenet – så kan du også holde fluerne ude og sove i fred.