Solskin, strandture, højere temperaturer, ferie, lysere nætter… Sommer er dejligt. Men det er myg – og de dertilhørende myggestik – ikke. Sværmene af de små dyr og de kradsene stik er en uundgåelig del af den varme årstid, og heldigvis kan du gøre noget ved det. Redningen er myggelys. Med et myggelys kan du nemlig holde dig uvelkomne dyr på afstand. Og således kan du undgå de kradsene, røde knopper – myggestik.

myggelys

myggelys

Fordelene ved et myggelys er flere: De skaber hygge, dufter godt – og skærmer dig for myggene. Man skal dog være opmærksom på ikke at bruge et myggelys indendørs, da et myggelys kan ose lidt. Hvis man vil holde myg væk indendørs, kan det anbefales at bruge duftpinde mod myg.

Hvis man vil være helt sikker på at holde myggene helt på afstand, kan man bruge et myggelys i kombination med eksempelvis myggebalsam eller myggespray. Dette fungerer ved, at man først sprayer det ud i hånden, og dernæst smører huden ind i myggebalsam eller spray. Områderne af huden, der skal smøres ind, er dem, der er mest i fare for at blive stukket af myg: Det er oftest de områder af huden, der ikke er dækket til, og som afgiver meget varme: fx ansigtet, nakken, halsen, håndleddene og anklerne. Og vil du være helt sikker, kan du naturligvis tænde for et myggelys.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at myggespray aldrig må komme i kontakt med øjne, næse eller mund. Desuden må de fleste myggemidler ikke anvendes på børn under tre år.

Et myggelys er et must til en hver sommeraften! Der er ikke noget, der kan ødelægge en god aften, som når man sidder udenfor og skal have en hyggelig aften – fx med sine venner eller sin familie. Og pludselig har myggene taget al opmærksomheden: Resten af aftenen går med at klaske den ene myg efter den anden, indtil man irriteret må rykke indenfor. Den situation kan du let undgå ved at bruge et myggelys.

Et myggelys er simpelt, enkelt og nemt at bruge. Dit myggelys skal ganske enkelt tages ud af indpakningen og stilles på bordet, hvor du sidder. Tænd dit myggelys med en lighter – og nyd at du kan sidde uforstyrret af myg.

Et lys dufter som regel af citrus, som er en af de dufte, der holder myg væk. Du skal derfor ikke frygte at sidde i en uudholdelig lugt. Tværtimod dufter det dejligt frisk og af hyggelig sommerstemning. Myggene har ikke lyst til at være i nærheden af dig og dine sommergæster, når først dit lys er sat på bordet, og på den måde kan du nyde din aften i fred.

Du kender sikkert også til det med at gå i seng, og så snart du har lagt dig, hører du en irriterende summen, og straks ved du, hvad det betyder: Myggene er gået med dig i seng, og de har ikke tænkt sig at lade dig gå fri af deres bid! Du vil naturligvis gerne have vinduet til at stå åbent i dit soveværelse, så du kan sove i sommervarmen. Her er der også hjælp at hente i form at et myggenet. Det skal blot sættes op, og så kan du også holde myggene på afstand om natten.

Thansen har nogle gode og billige lys.

Der er altså masser af hjælp at hente mod de små dyr og de kløende stik: myggelys, myggebalsam, myggespray, myggenet for at nævne nogle stykker. Så er det bare at finde den løsning, der passer lige netop dig og dine behov.