Vær beredt mod myggestik

En summen efterfulgt af et gib i armen. Mere skal der ikke til, før det er for sent. Myggestik er utrolig irriterende. Kløen kan drive én til vandvid, og der er lidt at gøre, når den først er begyndt. De små blærer kan klø i timevis af gangen, og får man tilpas mange myggestik, kan det i sidste ende ødelægge nattesøvnen. Det er de færreste, der gider udholde den irriterende kløe, som et myggestik efterlader – så hvad kan man gøre for at slippe for den?

Igennem årene er der eksperimenteret med forskellige måder, hvorpå man kan få et myggestik til at holde op med at klø. Tandpasta, salver, olier, eddiker og sågar løg er forsøgt smurt på huden, for at holde et myggestik i ro. I rigtig mange tilfælde virker det sikkert også. Måske lindres kløen som et myggestik forsager. Dog må der være et alternativ, så man slipper for at kradse sig halvt ihjel.

Gider man ikke de talrige hjemmebryggede midler mod kløen, er der også andre metoder. Den mest effektive metode mod kløe er ganske enkelt ikke at få myggestik i første omgang. Nok kan det lyde bagklogt, når myggene har dyppet snablen i overarmen. Dog er det værd at undersøge den præventive tilgang først, da det kan spare én for megen gene.

Få midler kan hjælpe mod mange myggestik
Kigger man på apotekets hylder, bliver øjnene straks mødt af op til flere myggemidler. Midler som hver på sin måde kan hjælpe,  kampen mod de flyvende blodsugere – så du helt kan undgå myggestik.  De mest benyttede er myggespray eller myggebalsam. Begge kan de kendes på en skarp sprittet lugt, som hæmmer myggenes orientering. Bruger man det omhyggeligt nok, kan man på den måde spare sig selv for en masse myggestik i løbet af sommermånederne.

Har man planer om at sidde ude og nyde en sensommeraften nær en skov eller stille vand, kan det være nødvendigt at tage flere midler i brug. Her vil det eksempelvis være oplagt at benytte sig af myggelys eller myggearmbånd. I begge tilfælde udskiller de en duft, som myggene ikke bryder sig om. Det er altså et oplagt supplement til eksempelvis myggebalsam og myggespray, og en godt køb, hvis man vil spare sig selv for myggestik.

Bor man i et meget udsat område ift. myg, kan myggemidlerne nogle gange komme til kort. Er der for mange myg, kan selv de skrappeste væsker ikke holder blodsugerne på afstand, hvilket kan resultere i en massiv mængde myggestik. Har man derfor en udestue eller lignende kan man alternativt indrette den med myggenet i vinduerne. Gør man det, er det stadig muligt at nyde den friske luft, mens myggene må se til udefra.

Man har også prøvet at opfinde myggelamper, armbånd, lydbølger og andre mere eller mindre seriøse produkter. Den som løser problemer får lavet ideen over alle og en kongegod mandelgave.

Pak myggenet når du skal sydpå
I Danmark står det sjældent så slemt til, at man er nødt til at sove med myggenet. Mange lukker døre og vinduer om natten, og lufter ud med lyset slukket. Er man omhyggelig kan de fleste myg holdes på afstand, og så lever man med et enkelt myggestik i ny og næ. Er man derimod i tropiske dele af verden, er myggenettet nærmest obligatorisk. Herhjemme kan et myggestik godt nok være en træls omgang, men det er vand i forhold til en omgang malaria. Så skal man til de dele af verden, så skaf enten et myggenet på forhånd, eller vær sikker på, at der er et, hvor du skal overnatte. Det kan i sidste ende redde dig for mange bekymringer, da et myggestik i værste tilfælde kan være forskellen på liv og død.