Alle er formentlig mest interesseret i at undgå myggestik. Det er sjældent sjovt at blive stukket af de små dyr og efterfølgende have kløende, røde knopper. For at undgå myggestik kan der være flere muligheder, man kan benytte sig af. En mulighed kan være at bruge myggespray, en anden mulighed kan være myggelys og en tredje mulighed kan være myggenet. Men der er mange flere metoder til at undgå myggestik, og her er det blot at finde den mulighed, der passer dig og dit behov bedst.

Ikke kun fordi det er irriterende med den uendelige kløe, der følger med myggestikkende, er det vigtigt at undgå myggestik – det er også vigtigt at undgå myggestik, fordi de kan føre sygdomme med sig, og det er særligt vigtigt at være opmærksom på, når man rejser i udlandet. I lande, hvor malariamyggene findes, er det vigtigt at være opmærksom på at undgå myggestik. Malaria overføres nemlig via malariamyggen til mennesker, og det giver en febersygdom med symptomer, der minder om influenza. Hvis man har fået malaria, udvikler man anfald med feber, utilpashed og komplikationer, der kan være dødelige i værste tilfælde, hvis de ikke bliver behandlet. Andre sygdomme, som myggene i de tropiske lande kan have med sig, er sygdomme som gul feber, dengue feber og japansk hjernehindebetændelse, og derfor er det særligt vigtigt at være opmærksom på at undgå myggestik -at samme årsag bruger de altid myggenet i disse lande. Der findes mod disse myg, og her bliver ofte de midler med DEET i anbefalet. De kan dog ikke købes i Danmark, og de må hellere ikke købes i udlandet for at blive taget med tilbage til Danmark og brugt her. Dog må du gerne købe midlet der, hvor du er på ferie, og bruge det i det pågældende land, for at undgå myggestik der.

Malariamyggen og myggene med de andre sygdomme er ikke noget, vi har i Danmark, men derfor er det stadig rarest at undgå myggestik, selvom det kan være svært helt at undgå myggestik. Suppler altid med en myggespray – her kan du finde en billig myggespray.

Udover de førnævnte muligheder med myggespray, myggelys og myggenet, er der flere måder til at undgå myggestik. Det kan for eksempel også være at tage lange trøjer, lange bukser og lange bukser på, så din krop er dækket til, og det dermed er sværere for myggene at komme til. Her er det bedst, hvis tøjet er i lyse farve, fordi mørke farve faktisk tiltrækker myggende. En anden mulighed for at undgå myggestik kan være at tænde for airconditionen, når du skal sove, fordi myggene hader kold luft, og dermed er chancen for, at de holder sig væk, langt større. Endnu en mulighed for at undgå myggestik kan være at sprøjte myggemiddel på væggene i det værelse, hvor du sover for på den måde at holde myggene væk. Her skal du følge den vejledning, der er beskrevet på produktet, og derefter forlade værelset i mindst 1 time efter, at du har sprøjtet midlet på væggene.

Er det ikke lykkedes dig helt at undgå myggestik, så findes der også råd for det. Der er midler, der kan hjælpe med at tage noget af den ubehagelige kløe. Det er for eksempel creme, der virker lokalbedøvende, og der findes også kløestillende midler i form af creme, stifter eller tabletter, som kan købes i flere butikker og supermarkeder. At undgå myggestik kan være svært men med de forskellige råd til at komme udenom dem, er du hjulpet godt på vej til en sommer uden små kløende stik – så kan du koncentrere dig om langt sjovere ting i stedet for.